Vokalinis ansamblis „Eldija”

Palangos kultūros centro vokalinis ansamblis „Eldija” savo veiklą pradėjo dar sovietų laikais. Juozas Tubinas kolektyvui vadovavo 1976 – 2020 metais. Ansamblis nuo savo veiklos pradžios dalyvavo visose meno saviveiklos apžiūrose Palangos mieste ir daug kartų tapo meno saviveiklos apžiūrų nugalėtoju bei prizininku. Aktyviai savo kūrybinę veiklą „Eldija“ vysto ir šiuo metu – džiugina bendruomenės narius bei miesto svečius visose šventėse, iškilmėse, minėjimuose, glaudžiai bendradarbiauja su Rucavos miestelio kultūros centru bei bendruomene.

„Eldija” savo kūrybinę veiklą pradėjo kaip Šventosios miestelio kultūros namų (vėliau Šventosios kultūros centro) kolektyvas. Panaikinus Šventosios kultūros centrą, „Eldija“ įsijungė į Palangos kultūros centro meno kolektyvų šeimą. Per ilgą savo gyvavimo laikotarpį „Eldija“ patyrė ir struktūrinių metamorfozių – gyvavo ir kaip vokalinis ansamblis, ir kaip kaimo kapela, jungianti instrumentinę bei vokalinę grupę, duetą bei kvartetą. 

Dabartiniu laikotarpiu „Eldija“ gyvuoja kaip moterų vokalinis ansamblis, kurio repertuare – retro stiliaus dainos apie meilę. Kolektyvas repetuoja pirmadieniais nuo 18 val. Šventosios paviljone (Topolių g. 4). Vadovė Jūratė Baršauskienė, tel. +370 671 06239.

Skip to content