Joninių žaluma

#JoniniųŽaluma

Joninių pievoje lankytojus linksmins folkloro ansambliai.

15-17 val. PKJC folkloro ansamblis „Mėguva“ su instrumentine grupe, 17-19 val. moterų vokaliniai ansambliai „Guboja“ ir „Eldija“, 19-21 val. „Bočiai“ ir „Banguolis“ su instrumentine grupe. Tautiniais rūbais pasipuošę kolektyvai kurs šventės atmosferą savo dainomis ir šokiais, norintiems padės nusipinti gražiausius Joninių vainikus. Joninių pievoje taip pat lauks poilsio zona su UAB „Medis“ lauko žaidimais.

Interaktyviame „Paslapčių take“ laukia orientacinis pasivaikščiojimas su mobilios programėlės „Actionbound“ pagalba arba naudojantis paruoštais užduočių lapais. Apsilankę kartu su draugais ar šeima, galėsite patikrinti savo žinias apie Jonines ir gamtą, atsakydami įvairius klausimus.

Kūrybinės dirbtuvės. Visomis šventės dienomis prie Joninių vartų bus įsikūrusi Alma Baublienė, kuri pristatys lietuviškų amatų ir tradicijų puoselėjimą. Birželio 24 d. 14-18 val. kartu su Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro atstovėmis gaminsimės Joninių suvenyrus iš gamtoje randamu medžiagų: magnetukai iš akmenukų, namų dekoro atributai iš jūroje gludintų pagaliukų ir kriauklių, žvakides iš kriauklių ir kt.

Skip to content